Toen ik buiten aan het drogen was heb ik naar de vogeltjes gekeken en geluisterd maar ik had ook een groen slangetje gevonden. Ja, geen echte, eentje van hout, dat lag op onze tafel en Helen zei dat dat een puzzeltje was dus dat wou ik wel maken hè. Ja, want puzzelen kan ik goed maar dit is geen gewone puzzel. Nee, bij een gewone puzzel heb je losse stukjes en die moeten dan in elkaar, dat ken je wel hè? Maar bij het groene slangetje zitten alle stukjes aan elkaar vast en dan moet je draaien en dan zit er een touwtje ofzo tussen en dan kun je ook de hoek om, snap je?

Nou, ik snapte het niet dus Helen moest het even laten zien en die draaide er wat aan en toen was het ineens niet meer een slang maar een vierkant geworden en toen draaide ze weer wat en toen was het weer een slang. “En nu dan? Hoe moet ik nou verder puzzelen?” want dat is bij een puzzel hè, ja, die moet je in elkaar zetten en bij het groene slangetje is dat ook, daar kun allemaal andere dingetjes van maken en ook weer een vierkant.

Maar ik had niet dat plaatje, nee, ik moest het gewoon zelf proberen, ja proberen of ik er zelf weer een vierkant van maken kon. En dat lukte niet…. Ik kan er wel een lange slang van maken, en een kronkelslang, en een zagzag iets maar niet meer een vierkant. Nee, lukt gewoon niet

Gisteren was ik met Mo en Mees en ik had mijn slangetje bij me en toen wouen zij het ook proberen, ja, of zij er wel weer een vierkant van maken konden.


Mo zei ook dat het gewoon niet kan, dat het alleen maar kan als de blokjes los zijn, ja, en niet met een touwtje aan mekaar zitten, nee, dat het door het touwtje komt dat het niet lukt, dat we het touwtje gewoon door moeten knippen want dan hebben we zo een vierkant gemaakt maar toen zei Helen dat dat niet mocht, nee, dat dat nou juist de grap was van deze puzzel, dat ie aan mekaar zit en dat je moet draaien en uitproberen om vormpjes te maken en dat het ook wel handig was dat de blokjes aan elkaar zitten want dan kan je ze ook niet kwijtraken.

Ja, is ook wel zo denk ik, maar hoe moeten we dat vierkant maken dan? En toen zag Mees ineens dat die blokjes helemaal niet allemaal net zo groot zijn. Nee, er zijn hele korte en gewone en ook lange blokjes in de slang. Mees zag het gewoon, ja, die zag hoe het moest, helemaal zonder dat plaatje, ja, die snapte gewoon dat die blokjes de hoek om moesten en dat er een blokje de hoek om moest bij een gewoon blokje en niet bij een lange. Ja, Mees was gewoon het meest slim van ons alledrie, kijk maar Mees heb het bijna opgelost, ja bijna….