Weet je wat ik aan het doen ben? Ik ben aan het tellen…..ja. Ik tel alles wat ik zie, daar heb ik ineens zin in, ken je dat? Dat je ineens zin hebt om iets te doen? Ja, dat heb ik vandaag met tellen. Ik tel hoeveel stoelen ik zie, en hoeveel tafels, en hoeveel kussens er op de bank liggen en hoeveel laatjes de kast heeft. En ik tel hoeveel lepels we hebben en hoeveel boeken er in de kast staan, dat waren er wel veel, zover kan ik nog niet tellen, en ik tel hoeveel knopjes er op de televisie zitten en hoeveel dingetjes er op de tafel liggen en hoeveel sokken ik heb. Alles eigenlijk, ik tel eigenlijk alles wat ik zie, ja, vind ik leuk vandaag, ik heb vandaag een teldag.

Ik heb geteld dat Sjuul 2 oren heeft, en 1 neus, 2 ogen, 1 bek met heel veel tanden, die kon ik niet allemaal tellen want Sjuul wou haar bek niet open houden, maar ik zag wel dat ze ook 1 tong heeft en ze heeft ook 1 staart en 4 poten en 3 nagels die wit zijn, de andere zijn allemaal zwart. Ja, heb ik geteld.

En ik heb geteld hoeveel dingetjes ik in mijn koffer heb zitten, ik heb een koffer wist je dat? Nee? Ja, is zo, ik heb een koffer en daar doe ik dingetjes in die ik wil doen als ik een paar daagjes thuis ben, en nu ben ik een paar daagjes thuis hè, ja.  In mijn koffer zat 1 pruik voor als ik me wilde verkleden en 1 masker ook voor als ik me wilde verkleden en 1 schildpad, een neppe waar ik mee spelen kan en 1 konijn, ook een neppe waar ik mee spelen kan. En 1 muis, dat is mijn vingerpopje, die zat ook in mijn koffer, die laat ik zien wat ik ook zie dan heeft hij dat ook gezien en mijn tasje voor de schatten zat er in en muziekdingen. Ja, ik vind muziek maken leuk, wist je dat? Nou, dat vertel ik nog wel een keer, maar die zaten er ook in en dat waren er 6 en mijn laarzen zaten er in, voor de regen, dat zijn er 2 en mijn jurk zat er in, eentje en er zat een doos in met allemaal plaatjes, echt héél veel, zoveel kan ik nog niet tellen.

En weet je wat ik tussen de plaatjes zag? Nee? Nou, ik zag mijn kaartjes om te tellen, da’s ook toevallig hè? Ja, maar die zaten er dus bij en dat zijn plaatjes met cijfers en plaatjes met plaatjes er op. Ja, en dan moet je de plaatjes op de plaatjes tellen en daar dan het goeie cijfer bij leggen. Ja en die ken ik nog niet allemaal hè, die cijfers, ik kan al best goed tellen maar die cijfers ken ik nog niet allemaal. De 1 weet ik en de 2 en de 3 weet ik ook maar hoe 4 en 5 er uit zien weet ik nog niet altijd, die haal ik altijd door elkaar, ken je dat? Dat je denkt dat iets er anders uitziet dan het echt is? Ja, heb ik ook. Eigenlijk ken ik  alleen de 1, 2, 3 en 10 nog maar van cijfers, de andere gaan nog niet helemaal goed. Maar vandaag had ik dus een teldag en vandaag heb ik er dus weer mee gespeeld en geprobeerd om de goeie cijfers er dan bij te zoeken. Ik ging dan tellen en dan deed ik daar het cijfer bij wat ik dacht dat goed was en daarna riep ik Helen en die keek dan of ik het goed gedaan had.

Helen is juf hè, wist je dat? Ja, is echt, die is juf bij een school geweest, vroeger, toen ze nog niet een poppenwinkel had toen was ze juf dus die weet veel en die helpt mij ook altijd als ik het niet meer weet. Ik probeer altijd eerst zelf en als ik het niet meer snap dan vraag ik of zij me helpen wil. Vraag ik gewoon ‘wil jij me helpen?’ of ‘wil jij me nog een keertje vertellen hoe ik het ook alweer moet doen?’ of ‘wil jij het me nog een keertje laten zien want ik snap het niet zo goed nog?’ en dat doet ze dan meestal wel. Is handig hè, om een  juf te hebben….ja, vind ik wel, ik heb dus mijn eigen juf en da’s heel handig.

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.