Ik ben nog steeds met de blokken, zie je dat? Ja, ik heb steeds gebouwd, ik wil gewoon die pinguin maken, die van het voorbeeld maar het lukt niet. Het past niet, nee, en dat komt omdat er allemaal dingetjes aan deze blokken zitten, ja, die zijn niet gewoon recht hè, nee, deze hebben allemaal dingetjes er aan, hoekjes en vormpjes. Ja, er zitten erbij die lijken op een letter op de letter L en de letter W en de letter C en de letter F en de letter Z en er zit er eentje bij die lijkt op een + en daar moet ik dan iets van maken hè, die moet ik in elkaar passen maar dat lukt niet, of het lukt wel en dan zit er een gat ergens in, ja, een stukje waar niks zit en dat mag dan niet. Ja mag wel van mij maar mag niet van het voorbeeld, dan is het niet een echte pinguin. Dus ik heb het al een miljoen keer geprobeerd maar de blokken vielen steeds weer om en dan moest ik weer helemaal overnieuw beginnen. Ken je dat? Irritant hè?

Dus toen heb ik Helen geroepen, ja, of eigenlijk heb ik niet geroepen, ik heb de blokken door de kamer gegooid, gewoon omdat ik boos was, ja, boos omdat het niet lukte, ken je dat? Dat je dan met dingen wil gaan gooien? Ja, heb ik ook dus en toen kwam Helen kijken en vragen wat er mis was. Ja mis? ALLES IS MIS, HET LUKT NIET EN IK HEB HET AL EEN MILJOEN KEER GEPROBEERD MAAR HET PAST GEWOON NIET EN HET VALT STEEDS OM EN NOU BEN IK BOOS, NOU WIL IK NIET MEER MAAR IK WIL OOK WEER WEL WANT IK WIL DAT IK DIT KAN! Ken je dat? Dat je het dan een rotspel vind en dat je dan niet meer wil en eigenlijk alle blokken uit het raam wil gooien maar dat je dat niet doet omdat je dan nooit weet of je het toch zou kunnen? Heb ik wel dus. Ja, dus we hebben de blokken weer opgeraapt en toen kwam Helen erbij zitten en die zei dat ik het mezelf ook veels te moeilijk maak, ja. Dat ik wil bouwen omhoog en ook gelijk een pinguin maken wil maar dat het makkelijker is als ik niet ga bouwen omhoog maar met de blokken ga puzzelen op de tafel eerst, gewoon plat dus en dat ik niet persé een pinguin moet gaan maken dan maar gewoon moet kijken hoe de stukjes in mekaar passen, of ik er een vierkant mee maken kan ofzo, welke stukjes ik overhou dan, of een beetje ga tekenen met de blokken, gewoon iets fantasies ga maken ofzo, ja, niet echt ‘iets’ maar zomaar wat totdat ik alles heb uitgeprobeerd met die blokken. Ja, tot ik weet welke in mekaar passen en welke niet en of ik dan nog een klein blokje heb om het gaatje te vullen ofzo.

Dus dat ben ik nou aan het doen, ja, gewoon niks aan het maken en alleen maar een beetje passen enzo, kijken of ik een vierkant kan maken.

Ik ben al best ver hè, ik heb nog vier stukjes over, 2 kleintjes, die zijn vierkant en eentje lijkt op de Z en eentje is een vierkant met een pootje er aan. Wat denk jij, lukt het om een vierkant te maken?