Moet je kijken, dit is mijn plantje, ja, die heeft al bloemetjes gekregen, mooi hè? Maar gisteren was er onweer hè en hele harde wind en hagel ook bij ons en toen gingen mijn plantjes plat. Ja, de witte lag helemaal op de grond, die was helemaal omgewaaid.

En dat zag ik al toen ik nog binnen was en toen wou ik naar buiten om mijn plantje een beetje te helpen maar Helen zei dat ik dat niet moest doen omdat onweer gevaarlijk kan zijn en ik dan beter binnen kan zijn dan buiten in het bos. Want onweer is ook bliksem hè en bliksem kan een boom raken of mij en dan krijg ik een knal en dat wilde zij niet en ik ook niet natuurlijk.

Maar hoe kan dat dan? Dat wou ik wel weten dus toen hebben we even gezocht naar een filmpje dat je kan zien wat onweer eigenlijk is, dat is deze:

onweer

Nou snap ik wel wat onweer is, jij ook?

Dus ik heb gewacht tot de onweer voorbij was en dat was vandaag pas en toen ben ik naar mijn plantjes gaan kijken. Ja, de witte lag bijna plat en daar hebben we nu stokjes bij gezet, ja, stokjes en een touwtje, dat ie tegen het stokje aan kan leunen en niet om kan vallen meer want er zit ook nog een touwtje omheen. Ja, die kan wel groeien nog denk ik.

Maar deze weet ik niet, dat ging niet met een stokje

 

De blauwe was al heel groot hè, ja, heel hoog was die en zulke lange stokken hebben we niet, nee, en deze is ook geknakt hè, ja, daar is de steel van dubbel gegaan en nu ligt ie op de grond ja, jammer hè? Maar Helen zegt dat ie misschien toch nog wel verder groeien gaat, ja, niet meer omhoog maar verder gaat groeien op de grond, ja, liggend groeien of zo. Dus dat hoop ik nou. Ik heb er heel goed voor gezorgd hè, ja, en dit komt niet van mij hè, nee, dit komt omdat de plantjes buiten zijn en daar waait het gewoon, ja, of er is heel veel zon, of er is onweer, of hagel en plantjes krijgen dat dan allemaal op hun kop hè, ja, kun je niks aan doen zegt Helen, nee, die zegt dat plantjes daar wel tegen kunnen meestal en dat het toch wel weer goed gaat komen, dat ik echt wel heel goed mijn best heb gedaan en dat dit gewoon zo gaat bij plantjes en dat ik nu alleen maar kan afwachten of het blauwe plantje weer helemaal beter gaat worden. En dat ik er ook goed voor moet blijven zorgen, zoals ik al deed eigenlijk. Nou oké, dat ga ik dan doen hè.