Op 28 november 2016 bestaat handpop.nl 12,5 jaar en dat vieren we met een geweldige kortingsactie rondom Mees. Gedurende ruim een week* (van 26-11-2016 tot 06-12-2016 ) is Mees verkrijgbaar voor de helft van de prijs (dus voor €41,47 i.p.v. €82,95)  wanneer je in de webshop de kortingscode twaalfenhalf gebruikt. Deze kortingscode is alleen van toepassing op Mees, werkt niet bij andere poppen en werkt niet bij combinatie-aanbiedingen of in combinatie met andere kortingscodes.

*Wanneer Mees uitverkocht raakt tijdens deze week stopt de actie automatisch.

Wie is Mees?

Dit is  Mees en Mees is een Living Puppets productie die speciaal voor Handpop.nl is gemaakt, net als JaNee, Jip en Mo. Mees is de vierde pop in dat rijtje, ze kwam na Mo. Met Mees kwam er voor mij, een langgekoesterde wens uit, ik wilde graag een meisjespop in de collectie met dezelfde huidskleur dan Mo. Dat meisje moest lange, donkere haren hebben met lage staarten en die lage staarten waren tot dan toe niet bij een meisjespop toegepast. De meisjespoppen hebben eigenlijk altijd paardenstaarten en daar is niks mis mee maar met paardenstaarten lukt het niet om een pop bijvoorbeeld een hoofddoek om te knopen, een bandana of een pet te laten dragen, de staarten zitten dan in de weg. Ik wilde een gekleurde meisjespop bij wie dit allemaal wel kon en dat meisje werd Mees.

Mees is één van mijn favoriete menspoppen, ik zie in haar vooral een meisjespop met heel veel mogelijkheden, een vlinder die kleur en blijdschap brengt, een pareltje met heel veel verschillende gezichten, een pop waar je heerlijk mee kunt blijven frutten en waar je maar brillen, hoeden, clipjes, lintjes en accessoires voor blijft kopen omdat ze haar allemaal zo goed staan (en ze zo dankbaar door haar in ontvangst genomen worden.)

Wacht ik laat je even wat meer van Mees zien, meer dan alleen de productfoto in onze webshop, dan snap je wat beter wat ik bedoel met ‘vlinder’, ‘mogelijkheden’ en ‘verschillende gezichten’.

Mees heeft een heleboel verschillende brillen dus en bewaart die in een grote bak zodat ze ze altijd weer makkelijk terug kan vinden. Hoewel ze een voorkeur heeft voor roze, doet ze ook niet moeilijk over rode, blauwe, groene, gele of meerkleurige brillen, ook die zijn heel welkom bij haar. Het maakt ook niet uit of het een zonnebril, een gewone bril of alleen een montuur is, als het op haar neus past is het voor haar al snel goed.

De haarlintjes, clipjes, elastiekjes, haarbanden en tiara’s worden in een andere bak dan de brillen bewaard. Als je ziet hoe de lintjes allemaal aan de brillen vast blijven zitten snap je waarschijnlijk ook wel waarom; alle lintjes raken in de knoop, worden er niet mooier op en even snel een bril of lintje pakken is er dan ook niet meer bij. Mees vindt dat irritant en heeft daarom bedacht dat alles een eigen bak moet krijgen. Van de lintjes en de elastiekjes en de clipjes zijn er, ooit, wel steeds twee dezelfde geweest maar bij Mees gaat het met lintjes en clipjes hetzelfde als het bij mij vaak met sokken gaat, op een dag ben je er eentje kwijt en waar die gebleven is mag  Joost weten, ze verdwijnen gewoon en komen soms wel maar soms ook nooit meer boven water. Ach ja, het maakt Mees niks uit trouwens, die bedenkt toch elke keer weer nieuwe creaties en combinaties met haar accessoires dus ze hoeft ook niet persé twee dezelfde te hebben.

Ondanks haar liefde voor brillen, lintjes en andere glimmende toestandjes is Mees dus helemaal geen meisje – meisje. Ze houdt van roze, ze houdt van verkleden en prinsesserig spel maar staat net zo open voor een ontdekkingstocht door de blubber. Dat doet ze natuurlijk niet met een kroontje op haar hoofd. Dat hoeft ook niet want Mees heeft ook nog een hele bak met petten en hoeden. Want, zoals ze zelf steeds zegt: ‘accessoires kun je nooit genoeg hebben.’

Het leuke aan Mees is dat alles haar ook nog eens goed staat, het is één van de weinige meisjespoppen die je alles aan kunt trekken, waar je alles bij op haar hoofd kan zetten of aan haar hoofd vast kan maken zonder dat het er raar uit ziet. Mees is een veelzijdig pareltje, een heerlijke pop die er elke keer weer anders uit kan zien.

Mees is, met al haar mogelijkheden, haar toegankelijkheid, haar kracht maar ook haar kwetsbaarheid, een pop die helemaal past bij deze tijd. Ik kies in mijn werk met poppen altijd voor ingangen waarin kinderen zich herkennen, maak onderwerpen bespreekbaar op hun niveau en kies niet voor stereotypen en/of sekse specifiek gedrag. Ik geloof in weerbaarheid en in assertiviteit en ook dat de pop daar een belangrijke voorbeeldfunctie in kan hebben, gewoon door via de pop vooral effectief gedrag te laten zien. Het gaat daarbij niet om rollenspel maar om een karakter, een persoonlijkheid die zichzelf oké vindt.

 

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.