Moet je kijken…..ik sta voor de spiegel. Ja, dan kan ik mezelf zien. Of mijn haar door de war zit, of ik vlekken op mijn broek heb, of ik er blij uit zie vandaag, als ik dat weten wil dan ga ik voor de spiegel staan en dan zie ik mezelf, ja, hoe ik nu ben zie ik dan. En als ik heel dicht bij de spiegel ga staan dan zie ik echt alles van mezelf, ja, zie ik dat er een streep over mijn neus loopt, dat is een naadje, daar hebben ze het ene stuk van mijn neus aan het andere vastgemaakt. Ja, zo gaat dat bij een pop hè, zonder dat naadje had ik een platte neus en nu is ie rond, door dat naadje komt dat. Ik ben dus blij met dat naadje want anders had ik een platte neus gehad en ik vind dit wel een mooie neus. Ja, ben ik wel blij mee. Er zijn ook mensen die niet blij met hun neus zijn wist je dat? Ja is zo, die vinden hun neus niet mooi, of hun ogen niet mooi, of hun wenkbrauwen niet mooi, of hun sproeten niet mooi, of hun mond niet mooi, of hun tanden niet mooi, of hun oren niet mooi, of hun haren niet mooi. Ja, dat kan en dat is rot hè maar ik heb dat niet, ik vind mijn hoofd wel mooi, ik ben er wel blij mee want het is gewoon mijn hoofd hè, dit ben ik en ik ben wel blij met mezelf, vind mezelf wel goed eigenlijk.

Voor de spiegel kan ik ook kijken hoe ik eruit zie als ik boos ben hè, ja, en of ik iemand recht aankijk, dat kan ik ook in de spiegel zien want anders denkt iemand misschien dat ik naar het plafond aan het kijken ben en dat moet niet hè. Nee, ik wil iemand gewoon aankijken en om te zien of ik dat ook echt doe ga ik wel eens voor de spiegel staan, ja, kan ik in de spiegel zien hoe ik mijn hoofd hou en tegen Helen zeggen dat ze haar hand iets meer naar beneden of naar boven moet doen. Voor de spiegel kan ik zien of ik wel echt boos lijk als ik boos ben, of ik wel echt blij lijk als ik blij ben, hoe het er uit ziet als ik zwaai, of in mijn neus peuter, of aan het duimen ben, of mijn hand voor de ogen doe, hoe ik eruit zie als ik denk dat ik grinnik, of het dan ook echt wel op grinniken lijkt enzo. Ja, kan ik allemaal voor de spiegel zien dus dat is een handig ding, voor de spiegel kan ik oefenen of eigenlijk oefent Helen dan maar dan ben ik er ook bij hè. Ja, die kan niet zonder mij oefenen.

Dus als jij ook een pop bent dan moet je voor de  spiegel gaan staat, dat helpt, ja echt, de spiegel helpt jou om te zien hoe jij eruit ziet en dat is fijn want anders kan je denken dat iedereen snapt wat je doet en ziet het er helemaal niet zo uit en dat willen we niet hè, als pop, nee, dus oefen maar voor de spiegel, net als ik…