“Wat ben jij nou aan het doen JaNee?” vroeg Helen net toen ik vroeg of ik haar rugzak mocht lenen. Nou ik ben mijn tas aan het inpakken, ja, mijn tas voor morgen. Ja, want morgen is het Koningsdag hè en toen we nog een koningin hadden, je weet wel Beatrix, de mama van onze koning, toen mocht ik altijd mee met Bea als het Koninginnedag was, ja want wij zijn vrienden hè Bea en ik, ja, omdat ik jarig ben als zij Koninginnedag had en dat heb ik haar een keertje geschreven en toen werden we vrienden en toen mocht ik altijd mee, ja. Maar nu is Bea geen koningin meer en Willem is niet gelijk met mij jarig en die heb natuurlijk ook Maxima en Amalia en Alexia en Ariane al dus dat is al een heleboel en Willem wil het ook anders dus ik ga niet meer mee. Ik mag nog wel komen op het paleis enzo maar ik ga niet meer mee met hem als ze Koningsdag hebben, dat vind ik ook wel best eigenlijk, ja, want er is altijd een hoop te doen met Koningsdag hè en daarom ben ik nou mijn tas aan het inpakken.

Ja, want ik ga morgen op een kleedje zitten, ja, op een kleedje bij ons in het dorp en daar mag dan iedereen bij komen zitten en dan ga ik lekker babbelen, ja, verhaaltjes vertellen, laten zien wat ik allemaal heb meegenomen, liedjes zingen, vragen stellen, je weet wel, gewoon gezellig samen lol hebben, dat ga ik doen op mijn kleedje dus ik allemaal dingen bij me die daarbij gaan helpen.

Ik heb een kleedje om op te zitten en een kussen ook om op te zitten, voor als iemand liever op een kussen wil zitten en ik heb ook nog een wollen deken voor als iemand het koud krijgt en ik heb een appel en een peer voor als iemand daar zin in heb, of misschien ga ik die wel zelf opeten als ik daar zin in heb. Ja, en ik heb ook een zakje met edelstenen bij me, ja, dat we daar over kunnen kletsen, dat we er naar kunnen kijken en dat je dan kan zeggen welke jij het allerliefst zou willen hebben of aan wie jij die wel zou willen geven, en ik heb een schaar en plakband want je weet nooit of er iets geplakt moet worden of iets geknipt, ja, dat weet je niet hè, maar ’t is altijd handig als je het dan bij je heb toch?

En ik neem ook een moestuintje mee, ja, daar kan ik ook over babbelen en ik neem een boek mee en kaartjes met zinnen en kaartjes die ik weg kan geven en een rekenmachine voor als iemand me vragen stelt over sommen die ik nog te moeilijk vind of als iemand zelf een som uit wil rekenen. Ja, dat kan gebeuren hè, als je met mekaar aan het praten bent en dan ineens iets uit moet rekenen, dat kan hè en dan is het makkelijk als je een rekenmachine heb, dus daarom zit die ook in mijn tas.

En ik heb ook nog een verrekijker in mijn tas gestopt en mijn tamboerijn die zit er ook in want ik wil ook muziek maken en gaan zingen en ik wil ook gluren wat anderen op hun kleedje doen en dan heb ik dus mijn verrekijker nodig want dan kan ik van ver weg dichtbij kijken, snap je?

Ik heb er best goed over nagedacht hè, ja, ik had gisteren in één keer zin om ook op een kleedje te gaan zitten in ons dorp dus dat ga ik gewoon doen en dan ga ik niet mijn spullen verkopen maar dan ga ik er gewoon een ‘babbelkleed’ van maken, ja, ik verkoop niks maar bij mij kun je babbelen en dat kost dan niks. Is een goed plan toch? En dan doe ik mijn oranje klompen aan en mijn oranje sjaal om en mijn oranje opblaaskroon op en dan ben ik er helemaal klaar voor. Ik heb er hartstikke zin in, ja, ik kan bijna niet wachten tot het morgen is, dat snap je wel natuurlijk.

En jij, ga jij morgen nog leuke dingen doen bij Koningsdag?