Wat een boel wind vandaag hè? Of is dat bij jou niet en waait ie alleen bij ons? Bij ons waait de wind echt héél hard, zo hard dat ik bijna niet overeind kan blijven staan. Ik ben natuurlijk ook niet zo zwaar hè als pop en de wind blaast me zo omver. Maar ik wilde toch even naar buiten want ik vind de wind ook fijn, fijn als mijn haren echt alle kanten opwaaien, fijn om te voelen hoe sterk de wind is, dat die je dragen kan en zo en ook fijn omdat mijn hoofd daarna helemaal schoongeblazen voelt. Ken je dat?

Is best raar hè want wind is alleen maar lucht toch? En lucht is niet sterk toch? Daar kun je met je handen doorheen zwaaien en dan is dat helemaal niet moeilijk, hoef je helemaal niet sterk voor te zijn maar als het heel hard waait is de wind ineens heel sterk, zo sterk dat ie wel bomen omver kan blazen of auto’s de lucht in kan tillen. Ja…..dat heb ik wel eens gezien op televisie, dat de wind dat kan, dat de wind echt een krachtpatser kan zijn. Waarom zou hij dat doen? Zou hij dan kwaad zijn en daarom zo hard blazen of blaast ie zo hard omdat hij daar gewoon zin in heeft?

Bij ons binnen kun je de wind ook goed horen hè, ja, die blaast tegen ons gebouw aan en dan gaat het gebouw kraken. Is niet erg zegt Helen, de wind kan ons gebouw niet omver blazen maar het kraakt omdat de wind heel hard tegen ons gebouw aan kan blazen, er staat niks naast ons gebouw dus bij ons gebouw waait het altijd het hardst. Naast ons gebouw zijn weilanden, da’s leuk want in de weilanden staan ook koeien, of schapen, of paarden, dat is niet altijd hetzelfde hè, als de boer van wie ze zijn zin heeft om zijn schapen in het weiland te zetten dan staan er schapen, als hij zin heeft om zijn koeien uit te laten dan staan er koeien en anders staan er paarden. Ik vind dat leuk want er is elke keer iets anders te zien dus en dan komen ze ook bij ons langslopen. Vandaag heeft de boer geen zin om beesten uit te laten, vandaag staat er niks. En er zijn ook geen eenden in de sloot die ook nog naast ons is. Daar zitten vaak eenden, of zwanen of van die zwart met witte beestjes, Helen noemt die waterkippen, dat vindt ze wel een grappige naam maar ik weet niet of ze echt zo heten. Maar die zijn er vandaag ook niet want die waaien weg hè, ja, die waaien weg op het water want in de sloot staan nu golven door de wind en als daar een eend wil zwemmen dan gaat ie héél hard, de wind blaast hem gewoon vooruit naar een plek waar ik ze niet meer kan zien.

Ik mag vandaag niet meer naar buiten zegt Helen want ze is bang dat ik weggeblazen word en dat wil ze niet. Kan ook niet want morgen moet ik mee naar de workshop. Ken je dat, workshop? Ikke wel want ik moet altijd mee en dan moet ik vertellen wie ik ben, wat ik doe en laten zien hoe ik het allemaal doe. Dat vind ik leuk want dan zijn er altijd veel mensen waar ik mee praten kan en die ik mag leren kennen, waar ik vrienden mee worden wil dus ik heb een opdracht gekregen; ik moet gaan nadenken of ik wel eens helemaal uit mijn dak ga, heel boos ben, of heel blij, of heel verdrietig, of heel dwars, of op alles NEE roep en daar dan niet meer mee kan stoppen. Heb ik dat? Nee toch? Of toch wel?

Ohhhh, de mevrouw op de radio zegt dat de wind vrachtwagens heeft omgeblazen, zo hé, sterk hè, dan blaast ie mij zeker weg, ik weeg bijna niks….