Moet je kijken, dit zijn onze eerste eigen kerstballen, zijn mooi hè? Veel beter dan die saaie rooie toch? Ja, ik heb er een paar gemaakt en Helen heb er ook een paar gemaakt, die is er eigenlijk wel beter in dan ik, ik vond het moeilijk om op een kerstbal te tekenen, ja, dat is rond hè en dan moet je de bal draaien als je aan het tekenen bent en dat ging bij mij niet zo goed, nee, dan kwamen er rare bloemen op de bal, ja, niet van die bloemen die ik op papier teken, op papier kan ik wel goeie bloemen tekenen maar op een bal lukt me dat nog niet, da’s moeilijker, ja, dus ik heb er een paar gedaan en Helen heb er ook een paar gedaan en toen waren de ballen op. Ja, nu moeten we wachten op nieuwe ballen voor onze kerstboom.

Ik heb onze boom nog steeds niet gezien, nee, en vandaag is het toch morgen? Vandaag is toch wat gisteren morgen heette? Dat is toch zo? Ja, vandaag zou de boom er zijn maar ik zie geen boom nog, Helen heb gezegd dat ie er al was maar ik weet echt niet waar en toen ik ballen aan het versieren was, ging zij alleen even de ramen schoonmaken, je weet wel, met zo’n trekding. En toen ik klaar was met de ballen vroeg ik wanneer de boom nou kwam en toen zei ze dat ie er al was! Huh, wanneer is die gekomen dan? En waar is ie dan? Ik snap het niet, ik zie niks! En toen moest ik naar buiten kijken want dan zag ik onze boom maar ik zag niks, ja, ik zag wel een boom maar die boom staat er altijd al, dat is niet onze kerstboom denk ik, of misschien wordt dat wel onze kerstboom, kan wel hè want die was er al en dan hoef je er ook niet eentje te kopen en als je dan naar een boom gaat zoeken dat denk je daar natuurlijk niet aan, aan een boom die er gewoon al stond.

Is dat onze boom? vroeg ik dus en toen zei Helen, ja dat is onze boom, ok, dat is dus onze boom. Ze wou ook nog weten of ik hem mooi vond, nou eigenlijk niet, eigenlijk wilde ik liever een boom in onze kamer hebben waar we onze ballen in konden hangen enzo maar ze zei dat dat met deze boom ook kon. Ok, zij is wel blijer met die boom dan ik denk ik maar zij zegt ook dat het als het donker wordt pas goed te zien is, onze boom. Ik weet niet wat er is met Helen, ze doet raar, is een beetje gek geworden misschien wel, die heb veels te veel gedaan denk ik, te veel gewerkt,  dus ik ga maar niet zeggen dat de boom nu het licht is ook echt wel goed te zien is, nee, da’s dan weer rot voor haar denk ik. Dus ik heb gezegd dat ik niet wachten kan tot het donkerder wordt, ja, dat ik heel benieuwd ben hoe onze boom er dan uitziet….

Kan wel toch? Dat is niet rot toch als je dat zegt?