Ja, wat ben ik aan het doen hè? Nou, ik ben aan het kijken of onze eekhoorn nog in het bakje verstopt zit. Ja, want dat deed ie hè? Ik heb toch gezegd van de eekhoorns in onze tuin? Ja, dat wist je hè? Maar weet je wat nog niet wist? De eekhoorns hebben jonkies gekregen, ja, echte jonkies, kleine eekhoorntjes! En die jonkies kwamen ineens bij ons eten, ja, echt waar! Ineens waren ze er, Helen dacht al wel dat er jonkies zouden komen maar we hadden ze nog niet gezien hè, nee, een eekhoorn maakt een nest in de boom hè en ik weet niet waar dat nest is dus ik moest gewoon wachten tot de jonkies zouden komen en dat duurt even. Ja, die komen niet gelijk als ze geboren zijn hè, nee, die hebben dan nog de oogjes dicht en moeten dan eerst nog gaan groeien en meer haren krijgen enzo, ja, want anders krijgen ze het koud als ze naar buiten gaan. Dus eerst ziet alleen de mama eekhoorn ze maar en als ze dan groter zijn geworden dan mogen ze buiten gaan spelen, ja, dan laat mama eekhoorn ze zien waar ze zelf wat te eten kunnen vinden en die heb ze denk ik mee genomen naar onze tuin want we hebben nu heel veel jonkies in de tuin. Nogal wiedus ook hè, want wij zorgen goed voor de eekhoorntjes, ja, bij ons kunnen ze net zoveel eten als ze willen en voor ons hoeven ze niet bang te zijn hè, nee, wij doen ze niks.

Helen had het het eerst gezien, dat er jonkies in onze tuin waren, ja, want jonkies zijn al best wel groot maar ze doen anders dan de grote eekhoorns, ja, grote eekhoorns die jagen mekaar altijd weg als ze mekaar per ongeluk tegenkomen op de boom maar jonkies niet, nee, die spelen samen en draaien samen rondjes om de boom heen en die zitten ook samen op een tak en die zijn ook nog helemaal niet zo handig, nee, die snappen nog niet hoe ze een grote eekhoorn moeten zijn, nee, dat moeten ze nog leren en dat gaat dan wel eens fout hè. Ja, dan vergissen ze zich in de boom en dan zitten ze op een tak en dan gaat die tak niet verder, nee, de tak is dan niet zo lang als ze dachten en dan moeten ze springen naar een andere tak en die is dan te ver en dat durven ze dan nog niet. Mama eekhoorn kan dat dan al best springen maar jonkie eekhoorn nog niet, nee, die durft dat niet en dan moet ie omdraaien en een andere weg naar de overkant gaan zoeken. Ja, en zo kan je dus zien of het een jonkie is of een grote eekhoorn al.

En je kan het ook aan de haren zien, ja, de haren zijn nog een beetje pluizig nog, ja. En je kan het ook zien omdat ze heel nieuwsgierig zijn, ja, nog alles moeten ontdekken hè.

Maar er kwamen dus jonkies in onze tuin en die gingen uit de groene bakjes eten, die hadden echt heel veel honger, ja. Kijk, dit is een jonkie, deze komt elke keer bij ons in de tuin eten. Lief is ie hè? Zie je ook die druppels in zijn staart?

Die druppels dat was van de regen want er was veel regen hè. Maar ja, de jonkies hadden ook honger, ja, die moeten nog groeien hè en daarom eten ze heel veel en onze bakjes zijn best moeilijk voor ze nog, ja, want ze zijn nog klein hè en ze kunnen er niet zo goed bij, nee, het lukt nog niet heel goed om op de achterpootjes te gaan staan en dan het dekseltje van het bakje omhoog te douwen en dan ook nog een lekker nootje uit te zoeken in het bakje. Nee, dat lukt nog niet goed, daar moeten ze nog eerst verder voor groeien. Ja, maar als ze niet genoeg eten dan groeien ze ook niet natuurlijk en dan kunnen ze er nooit bij. Maar eekhoorntjes zijn heel slim, wist je dat? Ja is echt, eekhoorntjes zijn héél slim en jonkies zijn dus ook slim want weet je wat die dan doen? Die klimmen gewoon ín het bakje, ja, dan hoeven ze ook dat dekseltje niet steeds omhoog te douwen, nee, slim hè?

Kijk hier is ie er helemaal in geklommen, zie je dat beetje haar? Dat is zijn staart, ja de rest van de eekhoorn zit ín het bakje nou. En toen ging het regenen en toen zat ie dus lekker droog, echt heel slim hè, die jonkies?

En daarna zag ik hem niet meer dus daarom ging ik even kijken of ie er misschien nog in zat, ja, dat ie in slaap gevallen was ofzo, kan hè? Maar er zit geen eekhoorntje in het bakje meer, nee, hij is toch naar huis gegaan denk ik, ja, toen ik het niet zag. Jammer, ik had hem wel even willen aaien, maar ja, misschien wil ie dat wel helemaal niet, ik weet het niet.

’t Is echt maar een klein bakje hè, ja, een grote eekhoorn kan daar niet in, alleen jonkies kunnen dat. Ik heb ze dus niet kunnen aaien maar ik heb ze wel van heel dichtbij gezien al, is ook leuk toch? Dus nou ben ik steeds naar buiten aan het kijken of ik ze weer zie. Ken je dat? Dat je iets dan zo leuk vind dat je er nog veel meer van wil zien? Ja, dat heb ik met eekhoorntjes, is leuk hè als je beestjes in je tuin hebt?