Het floept er vaak uit voordat je er echt bij stil hebt gestaan. Een kind vraagt aan jouw pop ‘heb jij een papa en een mama?’ en voordat je het weet heb je JA gezegd en jezelf tot de moeder (of vader) van je pop gebombardeerd. Heb je te maken met peuters, dan is er nog niet direct een man overboord, die stellen die ene vraag meestal niet.

Maar heb je te maken met kleuters of met nog iets oudere kinderen, dan hoeft er maar eentje aan je te vragen “maar hoe kan dat dan…….waarom kreeg jij een pop als kind en mijn moeder mijn broertje (of mij) als kind?” en je hebt de poppen letterlijk aan het dansen.

Er zijn vragen waar je je onder uit kunt draaien en vragen waarbij dat niet lukt, en dit is er zo eentje. Zo’n top 5 instinker, waar je een goed antwoord op moet geven. Doe je dat niet, dan blijft ie je achtervolgen en gaan steeds meer kinderen opmerken dat de pop nep is en jij zijn moeder niet kan zijn.

Het vervelende van deze vraag is ook nog eens, dat hij vaak gesteld wordt tijdens de kennismaking en de introductie van de pop in de groep. Helemaal aan het begin dus, terwijl jij je nog helemaal niet zo comfortabel en zeker met de pop voelt en vooral hoopt dat kinderen leuk en gezellig mee doen (en het je vooral niet al te moeilijk maken).

Je bent niet de enige die zich vastdraait in deze vraag en er zweetoksels van kreeg. Het overkwam mij ook, maar ik heb een beter antwoord voor je. Wat dat is, laat ik je in deze video zien.

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.