Gisteravond trof ik JaNee starend naar het plafond aan en toen ze dat echt lang vol bleef houden werd ik toch wel nieuwsgierig dus ik vroeg waar ze naar keek.

“Nou, ik ben aan het kijken of de ster er al is.” De ster? “Ja, Engel zei dat ik moest wachten tot ik de ster zie en dan gaat ze mij vertellen over de kerstmis, ja, over het stalletje en Jozef en Maria enzo. Ja, ze zegt dat als de ster hier boven staat dat ik dan de stal kan zien maar ik zie nog geen ster, jij wel?”

Nee, ik zie ook geen ster maar dat komt ook omdat we nu binnen zijn en sterren zie je niet als je binnen bent, daarvoor moet je naar buiten. Buiten zijn de sterren, naar wat voor ster moet je kijken?

“Ik moet kijken naar een ster die meer licht geeft dan de andere sterren, dat is de wegwijsster en als die er is dan is er ook het stalletje zei Engel”

We zijn naar buiten gegaan, hebben naar boven gekeken en zagen daar de maan maar ook sterren, wat denk jij? Is die ene ster daar bij de maan de ster waar Engel het over heeft of moet JaNee nog wachten op een andere ster?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.