Ik ben weer in ons bos geweest, ja, om te wandelen en te kijken of het bos nu weer anders is dan in mei. Toen was het bos zo, weet je nog?

Ja, toen was het véél groener dan in april want toen was het bos nog helemaal niet groen, nee, dat had ik hier laten zien. Ja, in april was het nog helemaal niet groen en in mei was het ineens heel groen. Dat kon bijna niet groener dacht ik dus ik was wel benieuwd of het toch gelukt was, ja, of het toch anders was dan de vorige keer. Wil je het weten? Nou kijk, dit is wat ik zag:

Is toch echt wel anders hè? In mei was het groen maar nu is het groener, ja, er is nu meer groen want nu zijn er ook meer plantjes dicht bij de grond en de plantjes die er al waren zijn groter gegroeid dus daarom is het toch groener.

En dat kun je het beste zien bij het water vind ik, ja, bij het water is er meer groen vlakbij het water, dat was er vorige keer nog niet. Ik ben benieuwd of het bos in juli ook weer anders is.

En toen heb ik ook gelijk even naar mijn moestuintjes gekeken en want dat zijn al echt wel moestuinen hè, moet je kijken hoe groot die al zijn

Niet allemaal zie je dat? De radijs is de grootste en daarna komt de broccoli die nog steeds niet op een broccoli lijkt en de sla die groeit niet echt meer goed en de uitjes zijn ook nog steeds klein maar de radijs en de broccoli die niet op broccoli lijkt zijn dus al heel groot. Ja, da’s dan toch leuk hè, da’s dan toch wel dat ik die niet opeten wil omdat ik daar zo lang en zo goed voor gezorgd heb, ken je dat, dat je daar dan toch wel aan gehecht bent, dat je het zonde vind om die dan op te eten? Ja, dat heb ik ook, vooral met de radijs want de broccoli lijkt niet op broccoli en wat het dan wel is weet ik niet. Maar ja, ik hoef het niet op te eten zegt Helen, ik kan er ook gewoon nog heel lang voor zorgen en kijken of hij nog veel groter gaat worden dus dat ga ik doen, ja, ik ga er een reuzenradijs van maken denk ik, ja, de grootste radijs ter wereld….