Ik had ze al even horen rommelen vanmorgen, ze waren vroeg uit de veren en ik dacht dat dat te maken had met de tijdsverschillen waarmee JaNee, Mo en Jip de afgelopen weken te kampen hebben gehad, maar nee hoor, daar bleek ik weer eens helemaal naast te zitten want toen ik eindelijk de kamer in kwam zaten ze helemaal uitgedost aan de tafel op mij te wachten.

“Wat is dit?” vroeg ik verbaasd. “Nou, we wilden jou verrassen vandaag want jij bent jarig en daarom hebben wij alledrie de hoed en bril uitgezocht die wij het mooist vinden. Jip heeft ook nog een pruik, die vind de hoed én de pruik het mooist en die doen we vandaag speciaal voor jou op” zei Mo. O, wat leuk! Dat maakt wel dat ik me heel jarig voel ineens :)

“Ja moet ook” zei JaNee want als wij jarig zijn zorg jij altijd voor verrassingen en als jij zelf jarig bent doe je niks, hang je nooit slingers op en doe je net of het een gewone dag is maar dat is het niet hè. Jarig is jarig en jarig is bijzonder want dat ben je maar één keer per jaar en dan moet je gewoon verrassingen krijgen, dat hoort bij jarig zijn dus vandaag verrassen wij jou. Je moet even gaan zitten want we hebben ook een kadootje voor jou.”

Ik zag niks maar dat kwam omdat het een klein kadootje was zei JaNee, het was klein genoeg om onder haar hand te passen en ze hadden het gevonden toen ze ergens in Amerika waren. Tjonge, dat hebben ze dus al die tijd al bij zich gehad en er niks over gezegd? “Nee, het was ons geheimpje en anders zou het geen verrassing meer zijn maar toen we het zagen wisten we alledrie zeker dat dit ons kadootje voor jou moest zijn, dat we je dit willen geven.”

Nou dat maakt me wel nieuwsgierig! Heel langzaam gingen JaNee’s handen uit elkaar en toen kwam er dit tevoorschijn

Oh, wat mooi, hebben jullie die voor mij uitgezocht? “Ja en we hebben het ook uitgeprobeerd want dit is een beschermengeltje en hij doet het goed want wij zijn helemaal heel teruggekomen hè? Dat komt door het engeltje voor jou denken wij, die heeft net zo goed voor ons gezorgd als jij dat zelf zou doen en daarom geven wij het aan jou want dan kan het voor jou zorgen zoals jij voor ons doet, dan zijn wij ook blij en als we dan weer op reis gaan dan geef jij ons het engeltje weer mee en dan komen we weer helemaal heel terug, is een goed plan toch?” Ja, daar is geen speld tussen te krijgen, héél goed bedacht :D

Dus nu heb ik een beschermengeltje, ik vind het een fijn gevoel en een heel mooi kado