Gisteren was mijn feestje hè,  Mo kwam en Mees en Stein en Bibelot en Harm en Bart en Lotta én de zon scheen, geen regen dus we gingen naar buiten. We gingen naar mijn ‘Pipi-land’,  weet je wat dat is? Dat is vlakbij de rivier, ja, en daar is gras en struiken en bomen en gaten waarin konijntjes zich verstoppen en een grote vijver ook en een heuvel, die heet een dijk geloof ik en de rivier is er ook maar dan moet je over veel prikkeldraad heen en dat hebben we niet gedaan. We hadden een mand mee met limonade en bekers en broodjes en snoepjes, appels ook en sinaasappels enzo. En we hadden ook een groot kleed waar we op konden zitten. Iedereen had zijn laarzen aan want dat had ik gezegd, dan konden we ook in de modder bij de vijver spelen en in het water stampen. Ja, dat vind ik leuk hè.

Ik wilde naar Pipi land voor mijn feestje want daar kun je leuke spelletjes spelen, daar rijden geen auto’s en dan hoef je daar ook niet op te letten hè, dan kun je gewoon lekker van de heuvel af rollen en in het gras spelen en je in de struiken verstoppen dus dat hebben we ook allemaal gedaan. Ja. We begonnen met verstoppertje, ik was hem en moest tot tien tellen met mijn handen voor de ogen en dan moesten de anderen wegrennen en zich verstoppen en dan moest ik ze zoeken. En als ik ze dan gevonden had moest ik buut roepen en heel hard terug rennen naar mijn Pipi rots en als ik er dan eerder was dan mijn vriendje dan was mijn vriendje af en als die sneller was als ik dan kon die niet meer af zijn. En toen ik iedereen had gevonden was iemand anders hem en moesten we ons weer allemaal verstoppen.

Ik werd elke keer wel snel gevonden, kwam door mijn rooie pruik, die zag je gelijk hè want er zitten nog niet heel veel blaadjes aan de bomen en de struiken. Maar dat geeft niet. Mo had een holletje tussen de struiken gevonden en die zag je bijna niet, de gooide gewoon gras op zijn hoofd, die was echt heel goed in verstoppen.

En toen gingen we rollen, van de heuvel af, heb je dat wel eens gedaan? Van een heuvel af rollen, daar wordt je duizelig van hè? Ja, had ik ook maar ik ging ook heel hard, zo hard dat mijn hoed af viel en die heb ik toen ook maar af gelaten want die bleef ook overal achter hangen, helemaal niet handig een hoed als je naar Pipi land gaat. En toen hebben we wolken gekeken, dat heb ik ook een keertje met Mees gedaan toen we in de hangmat lagen en dat was leuk dus dat deden we nu weer. En we hebben ook naar een schat gezocht, ja, Helen had een schat verstopt en een schatkaart gemaakt. En om de schat te vinden moesten we raadsels oplossen, grote en kleine takken zoeken, op zoek gaan naar blaadjes aan de boom die precies hetzelfde waren als het blaadje op onze kaart want dan waren we warm en liepen we goed en we moesten onder struiken door kruipen en over takken heen klimmen, soms moesten we fluisteren want er waren ook nog anderen op zoek naar onze schat hè, ja, we zagen ze niet maar ze waren er wel zei Helen en als die onze schat zouden vinden dan hadden wij geen schat en dat wilden we natuurlijk niet dus we moesten ook dingen doen om die anderen voor de gek te houden, moesten ergens een andere kaart verstoppen zodat die zouden denken dat dat de goeie kaart was en dan ergens anders gingen zoeken.

We moesten door de bosjes sluipen en oppassen dat de zwaan ons niet zag want de zwaan was aan het broeden en als een zwaan op eitjes zit dan denkt ie dat je zijn eitjes wil pakken en dan wordt ie boos. Een zwaan is heel sterk wist je dat? Ja, is zo en ik heb een keertje gezien dat Sjuul een zwaan boos maakte en dat ie met zijn vleugels begon te flapperen en met zijn snavel begon te bijten naar Sjuul. Die schrok zich toen een rotje en rende hard weg en dat wilde de zwaan ook graag dus toen was het niet meer eng. “Gaat die zwaan dan echt bijten en slaan?” vroeg ik toen aan Helen en die zei dat je een zwaan beter niet boos kunt maken want die zijn heel sterk en zullen echt van zich afbijten als je te dicht bij hun eitjes komt of als ze in gevaar zijn, alleen dan doen ze dat, niet als je er gewoon langsloopt, je moet ze gewoon niet boos maken. Ook wel logisch hè, als ik boos ben dan ben ik ook niet altijd lief, dan kan ik ook rot doen, net als die zwaan. Dus we zijn heel zachtjes geweest toen we de zwaan zagen en hebben hem niet boos gemaakt. Nee, wilden we niet want wij waren op zoek naar een schat.

En toen we 2 keer verkeerd waren gelopen toen vonden we de schat, die was bijna helemaal onder de grond verstopt maar we konden nog net een stukje van de deksel zien. Dus toen moesten we graven en toen we hem open konden doen zaten er echte munten in! Ja, van die grote gele en ook een briefje, weer een kaart en daar stond nóg een schat op. Tjonge, nog eentje en die zijn we ook gaan zoeken. Die hebben we ook gevonden en weet je wat die schat was? Dat was onze mand met limonade en broodjes en lekkere dingen, nou waren we blij mee want we hadden wel honger van dat gezoek natuurlijk.

En toen was mijn feestje al weer voorbij, jammer maar ik vond het wel een heel leuk feest. Zo, nu weet je ook wat Pipi land is….