“Wat ben je aan het doen JaNee” wilde ik weten toen ik haar vanmorgen tussen een heleboel kippen op mijn kantoor aantrof, het zag er héél gezellig uit en het klonk nog veel gezelliger dus ik werd echt nieuwsgierig naar wat ze nou aan het doen was en waarom er alleen maar kippen bij waren. Er waren ook hanen maar voor het gemak noem ik ze maar even allemaal ‘kippen’

“Wat ik aan het doen ben? Nou, ik ben aan het broeden. Ja, jij zei tegen mij dat ik nog maar even moest gaan broeden wat ik nou precies wil op mijn website en toen heb ik aan de kip gevraagd hoe dat dan moet…..broeden. Ja, want kippen die broeden altijd hè, die broeden elke dag eieren uit dus die weten hoe dat broeden moet en daarom ging ik naar de kip toe en die zei toen tegen mij dat ze mij wel broed-les wilde geven. En toen kregen de kippen ruzie over wie de beste broed-les geven kon en toen gingen de hanen zich er ook mee bemoeien en toen werden de kippen kwaad want wat weet een haan nou van broeden hè, die broeden zelf geeneens, nee, een haan heb nog nooit een ei uitgebroed dus hoezo zou een haan mij de beste broed-les geven kunnen? Nou, en toen werden de hanen kwaad want die wilden gewoon ook graag broeden maar die mochten dat nooit van de kippen en daarom konden ze het ook niet zo goed, nee, dat kwam door de kippen zeiden de hanen want de kippen wilden het broeden persé voor zichzelf houden, die wilden het broeden niet delen en daarom waren ze boos en nu waren ze nóg bozer want de kippen wilden mij wel leren broeden en ik kon ook geen ei leggen want ik was ook geen kip en ik mocht dan wel broeden maar de hanen nog steeds niet? En daar waren ze dus een beetje link over dus toen wilden ze elkaar in de haren vliegen, of eigenlijk in de veren want kippen hebben geen haren natuurlijk en toen bedacht ik dat ze mij best met z’n allen konden leren broeden, ja, dat het best gezellig zou zijn om samen een broed-sessie te houden, ja samen broeden is gewoon veel gezelliger dan alleen broeden en ik wil leren broeden en dan zie ik wel of er een ei komt.”

“En kwam er een ei?” wilde ik weten want eigenlijk bedoelde ik met ‘broeden’ dat JaNee nog maar even goed moest nadenken over haar website, ik bedoelde niet dat ze een ei moest proberen te leggen want ik heb wel het vermoeden dat dat niet gaat lukken, dat er nooit een ei komt, wat dat betreft hadden de hanen het wel bij het rechte eind; JaNee kan net zo min als zij een ei leggen en ik had eigenlijk ook een figuurlijk ei bedoeld, niet een letterlijk ei. Dat is dan toch verwarrend hè?

“Nee” zei JaNee, “ik heb nog geen ei gelegd maar ik heb wel een heleboel ideeën voor mijn website, ik weet nu wat ik er allemaal in wil, ja, daar hebben we het over gehad tijdens het broeden, ja, omdat we moesten blijven zitten broeden hebben we allemaal dingen bedacht samen, ja, plannetjes gemaakt, ja, dat was ook wat je hoorde net, dat zijn alle plannetjes waar we over praten en ze hebben allemaal wel plannen hè, de kippen hebben plannen en de hanen hebben plannen en de hanen zeiden ook dat zij ook echt wel broeden kunnen, ja, dat zij misschien geen ei kunnen leggen maar wel heel goed kunnen broeden op allerlei plannetjes, ja, dat een ei leggen letterlijk broeden is en dat plannetjes bedenken dat dat ook broeden is, ja, ze noemden dat figuurlijk broeden, dus hanen broeden ook echt wel. Maar we gaan nog even verder broeden hoor, wil jij ook mee doen?”

Nou dat lijkt me hartstikke leuk, dus tot zover ons blog vandaag, ik ga even mee broeden….