“We zijn er hoor” zei JaNee toen ze vanmorgen belde. “We zijn met de boot gekomen, mochten een stuk meevaren op een echt schip, leuk hè? Dat schip moest ook naar Willemstad zei de kapitein dus dat kwam goed uit en nu zijn we dus in Curacao. Ja, en weet je wat leuk is? Curacao hoort ook bij Nederland, wist je dat? Ja, is zo, het ligt hartstikke ver weg maar toch hoort het bij Nederland, net als een paar andere eilanden die hier niet zover vandaan liggen, dat zijn de Nederlandse Antillen, ja.

Ze kunnen hier ook Nederlands verstaan hè, ja en daarom zijn we vandaag helemaal in het oranje gegaan, dat kennen ze hier wel. Ja, onze koning Willem en ook Beatrix komt hier best vaak, groot gelijk want het is hier ook mooi weer hè, ja en de huizen zijn vrolijk, die hebben allemaal een kleurtje en er is hier ook veel strand, dat heb je met een eiland hè, daar is aan alle kanten water.

Weet wie we hier tegenkwamen? Mario! Ja, die werkt hier op een school en daar zijn ook allemaal poppen, da’s grappig hè dus Mario zei dat we straks even langs moeten komen in de klas, dat we kennis kunnen maken met de kinderen want die kennen mij al van het blog zegt ie, dat lezen ze vaak. Dus dat gaan we doen, we gaan naar school vandaag en daarna mogen we bij Mario logeren, neemt ie ons vanavond mee de stad in en laat hij ons alles zien wat we echt moeten zien, dat is teveel voor alleen vanavond dus dat gaan we morgen ook doen, gaan we hagedissen zoeken en ook snorkelen want er zwemmen hier hele mooie vissen zegt Mario en ook koraal, ik weet niet wat dat is maar daar komen we wel achter, Mario heeft een bootje en ook genoeg snorkels en hij zegt dat we niet persé het water in hoeven en dat we de vissen ook kunnen zien als we met een duikbril net iets onder water kijken. Nou, dat lijkt ons leuk dus dat gaan we ook doen.

Maar ik moet nu gaan hoor want de kinderen wachten op ons, ik moet je de groeten doen van Mario zei hij.”

Ik wilde nog zeggen ‘doe Mario ook de groeten van mij” maar JaNee had al opgehangen, helemaal klaar voor nieuwe avonturen en nieuwe ontdekkingen.

(Met dank aan Linda van Huffelen voor de foto van Willemstad)

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.