We moeten JaNee even niet storen zegt ze, ze is heel druk met het lijstje van Sinterklaas, met de kadootjes voor Sinterklaas, je weet wel…..de kadootjes waar ze geld voor gekregen had. En waar ze zich best een beetje sabbel om maakte want ‘hoe vaak had ze nou echt zelf boodschappen gedaan?’

Het liep allemaal wat anders want vanmorgen ging de telefoon, het was Sinterklaas en omdat die normaal altijd voor JaNee belt, wilde ik haar al roepen maar Sinterklaas zei: ‘wacht even, mevrouw Helen, ik heb eigenlijk een vraag aan u, ik heb JaNee gevraagd om nog wat kadootjes voor me te kopen omdat ik zeker wist dat u haar daarbij zou helpen, dat het haar zou lukken en een minder moeilijke opdracht is dan ze denkt. Ja……ik heb het wel gezien hoor, ik heb wel gezien dat ze moest slikken, zich wel heel dapper hield en deed alsof ze het een makkie vond maar ik merkte het wel en moest daar stiekum toch wel een beetje om glimlachen want als JaNee had geweten wat ik van plan was dan had ze het helemaal niet zo spannend gevonden denk ik…… nee haha, dan had ze me denk ik om een wat moeilijkere opdracht gevraagd’

Ik moest eerlijk bekennen dat ik geen flauw idee had waar Sinterklaas het nou eigenlijk over had, wat dat plannetje dan precies was maar kun je zoiets tegen Sinterklaas zeggen? JaNee zou dat wel doen denk ik maar ik durf dat niet….

Maar Sinterklaas ging al verder. “Weet u wat ik heb bedacht mevrouw Helen? Ik heb een lijstje met kadootjes die nog gehaald moeten worden, kadootjes die we vrijdag rond moeten gaan brengen en die op lijstjes staan van kinderen. Belangrijke kadootjes dus, ik stuur u zometeen het lijstje door en u zult zien dat er op mijn lijstje alleen maar handpoppen staan. Ja, want waarom zou ik daar naar gaan zoeken als u er zoveel en zoveel mooie heeft hè? En dat lijstje is het boodschappenlijstje voor JaNee, ja, zij moet al die poppen voor me verzamelen en morgen naar mijn kasteel brengen. Ik stel voor dat u dan zelf meekomt want het is een drukke dag morgen en we kunnen wel wat extra handen gebruiken, is dat een probleem voor u?’

Zegt u nu dat ik mee mag naar het kasteel Sinterklaas? Mag ik een keertje mee om te helpen? Nou dat vind ik geen enkel probleem hoor, dat vind ik hartstikke leuk en natuurlijk nemen we dan alle poppen die er op uw lijstje staan mee, u kunt op me rekenen!

“Ach dat is fijn mevrouw Helen, JaNee zei al wel dat ik een beroep op u zou kunnen doen, ze heeft niets teveel gezegd daarover dus. Ik kijk er naar uit u te ontmoeten en u ziet er op toe dat JaNee de juiste poppen inpakt?”

Natuurlijk Sinterklaas, komt voor mekaar.

En daarom is JaNee nu zo druk, we hebben afgesproken dat zij alle poppen bij elkaar zoekt en dat ik het daarna voor de zekerheid nog een keer controleer. Zo te zien is JaNee best lekker bezig

Morgen zijn we allebei bij Sinterklaas en het kan dus gebeuren dat je het antwoordapparaat krijgt als je ons morgen probeert te bellen, ik hoop dat je ons dat vergeeft want het is best een eer als Sinterklaas je vraagt of je hem een dagje wilt helpen en ik (Helen) wil dat al heel lang, héél graag……