Ik ben weer bij mijn plantjes aan het kijken, ja, ik heb ze nou al een poosje hè en in het begin waren ze heel klein, weet je nog, toen waren ze zo groot:

da’s niet groot hè? Nee, en toen heb ik ze heel goed water gegeven, eerst met de grote gieter en die was te groot en te zwaar voor mij dus toen kreeg ik een mooie gieter van JoePPie en toen ging het goed, ja, toen kon ik zelf mijn plantjes water geven en dat heb ik ook gedaan. Ja en toen gingen ze groeien, werden ze elke week een beetje hoger en dat weet ik want dat heb ik gemeten, ja, elke keer op zondag gingen we de plantjes meten en Helen heb daar van die staafjes van gemaakt, ja, dat je goed kan zien dat ze groeien en ook welke het hoogste is.

En toen konden ze uit de potjes want ze werden al best groot en mijn eigen tuintje was klaar, ja, ik heb ook een stukje eigen tuin, dat heb ik verteld toch? Nou, dat was klaar en toen konden de plantjes uit de potjes en in mijn tuintje worden gezet. En daar zijn nog veel meer plantjes bij gekomen maar die heb ik niet gemeten, nee, alleen deze plantjes heb ik gemeten met een centimeter.

En nou staan ze al best lang in de tuin en daar heb ik ze natuurlijk ook water gegeven, ja, en ik ben ook elke keer gaan kijken of het goed gaat met mijn plantjes of ze nog steeds groeien en dat is zo. Ja, ze groeien nog steeds en dus heb ik ze weer een keertje gemeten, ja, om te kijken hoe groot ze nu dan zijn.

Aan het begin was de witte met de grote bloemen het grootst, ja, dat eerste plaatje hieronder, die witte die aan de kant staat, links, die was het grootst maar de blauwe was bijna net zo groot. En toen gingen ze groeien en toen bleef die witte steeds het grootst maar nu niet meer, nee, nu is de blauwe echt het allergrootst, zie je dat, die blauwe is echt heel groot al en weet je wat die ook al een beetje heeft? Bloemetjes, ja, knopjes nog, niet echte bloemen helemaal maar hij heb al wel een beetje bloemetjes, ja, en hij is ook niet helemaal omhoog gegroeid, nee, ik denk dat de wind hem een keertje heel hard geblazen heeft en toen is ie op de grond gaan liggen en daar is ie gewoon verder gegroeid, ja, grappig hè, dat dat kan?

En de witte met de kleine bloemetjes die heeft dat ook gedaan, ja, die is ook niet helemaal omhoog gegroeid, nee, die vindt het fijner om een beetje te hangen denk ik, die heeft ook niet van die dikke steeltjes, daar moet misschien wel een stokje bij zegt Helen, ja, dat hij langs het stokje groeien kan, dat ie tegen het stokje leunen kan. Maar ik vind ze zo ook mooi, ja, dat ie een beetje hangt.

En de rooie wou helemaal niet groeien in het begin hè, nee, die bleef klein, die had er niet zoveel zin in denk ik maar nou is ie echt groot geworden hè, ja, die vond het potje gewoon niet fijn denk ik want nu hij niet meer in het potje staat groeit die ineens heel hard, ja, die had ik bijna niet meer gevonden zo groot is die al. En die met die gele bloemen ook, dat is echt een kanjer geworden, ja, heel groot al en een heleboel blaadjes ook, ja, best grote blaadjes en ook veel blaadjes, nog geen bloemetjes, nee, die komen pas als ie niet meer verder gaat groeien denk ik.

Maar is leuk hè, ja, dat je zien kan hoe het met mijn plantjes gaat en dat die echt groeien. Ja, dat ze groeien omdat ik er zo goed voor zorg. Nou wil ik ook zonnebloemen, ja, die komen uit een zaadje hè dus daar heb ik een plekje voor gezocht en dan ga ik ook zonnebloemen laten groeien, die ga ik ook weer meten. Ja, maak ik een zonnebloemmeter en die kun jij dan ook gebruiken goed? Dan gaan we gewoon met z’n allen zonnebloemen laten groeien en kijken we wie de grootste zonnebloem heeft. Doe jij mee dan?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.