Moet je kijken, allemaal flessen, ja en Helen zegt dat het geen gewone flessen zijn, nee, het zijn lampjes, ja, die licht geven weet je wel?

Maar hoe dan hè? Er zit helemaal geen snoer aan, nee, niet zo’n draad met een stekker wat je dan in het stopcontact moet doen, nee, die zie ik nergens.

Helen zegt dat het speciale lampjes zijn, die hebben geen snoer nodig want er zit een dingetje in wat het licht van de zon bewaart, ja, als een batterij weet je wel en als het dan donker wordt dan gaat het lampje vanzelf branden. Er zit dus een soort batterij in, ja, eentje die alleen maar op gaat als de zon niet meer schijnt, da’s handig hè?

Het enige wat we moeten doen is een plekje zoeken waar de zon schijnt want de lampjes gaan alleen maar branden als de zon er op kan schijnen, ja,  anders kan dat dingetje in het flesje het licht van de zon niet bewaren snap je? Nee, en als ie niet genoeg zon kan bewaren dan geeft ie helemaal niet of maar een beetje licht hè en als ie genoeg licht kan bewaren dan geeft ie veel licht en daar hoeven we verder niks voor te doen, geen stekker in het stopcontact doen, geen knopje indrukken en ook niet een nieuwe batterij er in doen. Het is gewoon licht dat we als een cadeautje van de zon krijgen,  da’s aardig hè dat de zon ons dan ook als het donker is nog een lichtje geeft?

En ik mag helpen met ophangen van de lampjes, ja, ik heb gekeken waar er zon is en daar gaan we lampjes ophangen, op plekjes waar ze veel zon kunnen bewaren, ja, dan hebben we als het donker is veel lampjes. Hier is wel goed denk ik

Ja, en toen heb ik geholpen met alle lampjes en steeds aangewezen waar er eentje moest hangen en toen ben ik gaan wachten, gaan wachten tot ze gingen branden maar dat deden ze niet. Nee, ze gingen niet aan en dat kwam zei Helen omdat het nog niet donker was. Dus toen wou ik wachten tot het donker maar dat mocht niet, dat was te laat en dan moest ik al slapen, balen hè?

Maar ze doen het, ja, dat zei Helen toen ik vandaag wakker werd, ze doen het allemaal en toen liet ze de foto zien, had ze gemaakt voor mij, dat ik het toch kon zien. Slim van haar hè?

Sommige geven al veel licht, daar schijnt dan de zon meer dan bij de lampjes die het nog niet zo goed doen, nee, die moeten nog meer zon krijgen maar dat komt wel goed zegt Helen want ze hangen nog niet lang hè, nee, ze hebben pas een beetje zon kunnen bewaren, ja, als de zon blijft schijnen dan gaan ze gewoon allemaal heel veel licht geven hè. Ja, daar moeten we gewoon op wachten dus. Als het vrijdag is mag ik opblijven, ja, dan mag ik zelf kijken dat de lampjes aan gaan, dan mag ik lang opblijven, ken je dat? Is fijn hè?