Wat is het koud hè? Ja, vind ik wel, ik heb het al koud vanaf dat ik met Sinterklaas mee mocht vrijdag.

Ja, ik mocht met hem mee ‘s avonds, ja, om kadootjes rond te brengen enzo en toen voelde ik het voor het eerst, ja, dat het heel koud is buiten. Ik had wel een jas aan natuurlijk, een dikke jas maar ik had geen handschoenen, nee, die was ik vergeten, ja, ik had niet gedacht dat het zo koud zou zijn. Ik heb niet handschoenen eigenlijk, nee, handschoenen is dat er 5 vingers aan zitten maar ik heb wanten, ja, zulke zijn dat:

Maar ik had mijn wanten dus niet en zonder wanten krijg ik dan kouwe vingers, ja want wanten houden je vingers warm, ja, dat je geen kouwe handen krijgt, daar zijn wanten en handschoenen voor en dat je ook sneeuwballen maken kan als er sneeuw ligt en je handen dan niet koud en nat worden, daar zijn handschoenen en wanten ook voor. Ja, die zijn makkelijk en fijn als het koud is want dan krijg je het niet koud dus. Maar ik was ze vergeten en kreeg dus wel kouwe vingers, ja, en ook kouwe oren want ik had ook mijn oorwarmers niet bij me.

Nee, en ik had nog wel tegen Sinterklaas gezegd dat ik oorwarmers had omdat ik het vorig jaar ook al koud had, ja, kouwe oren had. En daarom had ik nu oorwarmers maar die was ik dus ook al vergeten. Ja, gewoon niet aan gedacht hè, ik dacht alleen maar aan Sinterklaas en aan hoe ik heel snel bij Sinterklaas kon komen en verder ben ik alles vergeten. Ken je dat?

En dus was ik helemaal koud, ja, kouwe vingers, kouwe handen, kouwe oren, koud hoofd, kouwe tenen, kouwe voeten, helemaal koud gewoon. Ik had wel een muts maar die had ik bij Helen in de auto laten liggen, ja, daar had ik dus ook niks aan.

Nee, en we konden ook niet terug want we moesten veel doen hè dus toen zijn we maar gewoon door gegaan, ja, beetje stampen en klappen in onze handen hebben we gedaan want dan heb je het minder koud hè, ja, dat helpt echt, probeer maar eens.

En toen alles klaar was toen gingen we terug en daar was Helen toen ook, ja. En die had al wel gedacht dat ik heel koud zou zijn dus die had mijn muts meegenomen en ook een dekentje waar ik helemaal in kon kruipen en die had ook een kussentje warm gemaakt, ja, dat ik die op schoot kon leggen en mijn handen er op kon leggen ook, ja, dat die ook weer een beetje warm zouden worden.

En weet je wat we toen ook kregen? Warme chocomel, ja, met slagroom, dat is lekker hè? Ja en als je heel koud bent dan is het helemaal lekker, ja, dan wordt je daar weer lekker warm van.

Dat was heel fijn. En toen ik een hele tijd gezeten had toen was ik weer warm, ja, toen voelde ik gewoon dat ik helemaal warm was en toen werd ik ook slaperig, ja, toen wou ik ook graag slapen en dat mocht ook hè want het was al heel laat en heel donker ook.

En nu is Sinterklaas alweer bijna in Spanje, ja. In Spanje is het niet zo koud als bij ons hè, nee, in Spanje is het warmer, maar ik heb nu mijn wanten en mijn oorwarmers en mijn dekentje en mijn muts en mijn pantoffels en mijn kruik weer opgezocht, ja, dat ik het niet meer zo koud krijg. Is slim hè? Ja, want het wordt nu bijna winter en in de winter is het wel vaker koud. Ik heb zin in de winter, jij ook?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.