Ik heb zoveel te vertellen vandaag, dat komt omdat ik gisteren niet kon vertellen hè, nee, dat ging niet gisteren, gisteren was een hele drukke dag maar daar vertel ik ook nog wel over.

Ik wil nog vertellen van mijn lampje, je weet wel, dat lampje om mijn hoofd, dat ik kan lopen als het donker is, weet je nog? Dit lampje. Ja, ik heb het uitgeprobeerd hè, ja, we zijn naar een heel donker bos gegaan en daar zijn we toen gaan lopen met onze lampjes, Helen en ik samen want ik durf niet alleen als het zo donker is hè, dat vind ik eng dan dus daarom gingen we samen want dan durf ik het wel. Ja, en de lamp deed het goed joh, was echt goed licht, ik kon goed zien waar ik liep en waar de bomen waren en waar de wortels van de bomen, ja kon ik allemaal zien. Ik heb ook geprobeerd om daar een foto van te maken, van wat ik zie als het lampje aan is in het donker, kijk maar:

Zie je die lichte vlek? Dat is het lampje, ja, kun je goed zien hè? Er zit ook rood op mijn lampje, ja, die kan ook rood schijnen maar met rood zie ik minder dus ik doe gewoon licht.

En Spillie is ook geweest nog, ja, om zijn huis te bekijken, ja hij was nieuwsgierig, heb ik ook altijd, nieuwsgierig zijn, ken je dat? Ja, dat wil je dan zien hè en dat had Spillie ook en ik hoefde niet eens te zeggen van dat rode dak enzo want hij vond het een HEEL MOOI HUIS!  Ja, dat zei hij steeds weer ‘een heel mooi huis, wat is dit een heel mooi huis zeg, tjonge, ik heb nog nooit zo’n mooi huis gezien, is dit mooie huis mijn nieuwe huis? Jeetje zeg, wat een mooi huis is dit, Nel kijkt haar ogen uit die heeft ook nog nooit zo’n mooi huis gezien, wat een mooi huis zeg, je zou maar in dit mooie huis mogen wonen dan ben je echt een mazzelkabouter! Is dit mooie huis echt mijn nieuwe huis of maak je een grapje?’ Hij vond het echt mooi, dat hoor je wel hè, hij was echt blij, dat hoor je ook hè, ja, hij zei helemaal niks van dat dak enzo, nee, hij vond het gewoon mooi, hij wilde er gewoon graag in wonen, ja, hij is dus de mazzelkabouter! Ja, hij Spillie! En Nel natuurlijk want die komt er ook bij hè. Niks meer aan doen dus zei ik daarna tegen Helen, hij vindt het mooi, hij wil het graag en heeft JA gezegd tegen zijn nieuwe huis en ik moest ook nog zeggen dat hij heel blij is dat jij dat hele mooie huis voor hem gevonden hebt. Daar was Helen dan ook weer blij om maar ik ben denk ik toch een beetje blijer dan zij want nu komt er dus een hele echte kabouter in onze tuin wonen, dat is toch helemaal super leuk?

En toen had Helen nog een verrassing voor mij want nu weten we waar Spillie gaat wonen maar ik weet nog steeds niet waar wij gaan wonen, hoe ons nieuwe huis er uit ziet dus daar heeft ze me mee naartoe genomen, ja, naar ons nieuwe huis, dat zijn ze aan het bouwen hè, heb ik verteld toch? Ja en dat heb ik nu dus gezien! Zie je me staan? Dat is in ons nieuwe huis, ja, op de plek waar het raam komt. We krijgen een heel groot raam hè, ja eentje waar we goed de vogels en de eekhoorns kunnen zien en ook het huis van Spillie kan ik goed zien door dat raam, da’s fijn hè? Vind ik wel. Ons nieuwe huis is nog niet klaar hè, nee, het lijkt al wel op een huis maar het heeft nog geen kamers, nee, en nog geen wc, en nog geen douche, en nog geen keuken, nee, en er staat ook nog geen tafel in, en ook nog geen bank en gordijnen zijn er ook nog niet want er zijn ook nog geen ramen, nee, dat moet allemaal nog komen maar ik mocht het toch al eventjes zien en de volgende keer dat we gaan kijken is ons nieuwe huis bijna af. Ja, ze zijn elke dag aan het timmeren aan ons huis hè, ja, dat doen ze want nu Spillie een huis heeft moet ons huis ook snel af hè, nu willen we bij Spillie zijn.

Maar dat duurt nog eventjes zei die meneer van het bouwen, ja, ik moet nog 18 nachtjes slapen en dan komt ons nieuwe huis. Da’s best veel toch, 18? Ik weet niet of ik wel zo lang kan wachten eigenlijk….